9:00 - 17:00

Program Luni - Vineri

0734 286 280

Suna acum

Facebook

 

DREPT CIVIL

CONTRACTE

 

Intrucat cea mai mare parte a activitatii cabinetului consta in partea de consultanta (avocatura „preventiva”), cabinetul s-a specializat in materia contractelor, fiind in masura sa puna la dispozitia clientilor sai o pregatire profesionala temeinica si o practica orientata spre nevoile clientului ,indiferent de natura contractului cu privire la care i se solicita serviciile.

 

Cabinetul nostru a asistat o serie de clienti ,persoane fizice si juridice,la negocierea, semnarea , modificarea sau incetarea urmatoarelor tipuri de contracte civile:

Vanzarea de bunuri mobile sau imobile este contractul prin care vanzatorul transmite sau dupa caz se obliga sa transmita cumparatorului proprietatea unui bun in schimbul unui pret pe care cumparatorul se obliga sa il plateasca .Prin vanzare poate fi transmis si doar un dezmembramant al dreptului de proprietate sau orice alt drept.

 

Vanzarea de bunuri viitoare se realizeaza atunci cand obiectul vanzarii il constituie un bun viitor,situatie in care cumparatorul dobandeste proprietatea in momentul in care bunul s-a realizat.

 

Promisiunea de vanzare cumparare -utilizata in practica mai cu seama in cazul constructiilor nou edificate-prin care partile ,promitentul vanzator si promitentul cumparator,se obliga sa incheie intre ele in viitor un contract autentic de vanzare , ale carui elemente esentiale sunt stabilite prin aceasta promisiune.

 

Locatiune(inchiriere). Cabinetul nostru are o vasta practica in in activitati conexe domeniului imobiliar iar dintre acestea cea mai des intalnita in practica inchirierea imobilelor(locatiunea ), care consta in transmiterea folosintei unui bun pentru o anumita perioada de timp in schimbul unui pret numit chirie.

Antrepriza ,prin care antreprenorul se obliga ca,pe riscul sau, sa execute o anumita lucrare –materiala sau intelectuala-sau sa presteze un anumit servicu pentru beneficiar,in schimbul unui pret.

 

Arenda ,care consta in transmiterea folosintei asupra unui bun agricol ,asupra unor terenuri cu destinatie agricola dar si animale,constructii ,masini,utilaje si orice bunuri destinate exploatarii agricole.

 

Schimbul,prin care partile transmit ori dupa caz se obliga sa transmita un bun pentru a dobandi altul.

 

Imprumutul,care poate fi de folosinta,avand titlu gratuit sau de consumatie,in acest din urma caz impumutatul avand obligatia de a restitui la scadenta aceeasi suma de bani sau cantitate de bunuri de aceeasi natura sau calitate.

 

Cesiunea de creanta este contractul prin care creditorul cedent transmite unui tert cesionar creanta pe care o detine impotriva debitorului sau,debitor cedat.

a

( Extras din Codul Civil Roman )

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.